Grannar

Ljudbok på Storytel

Isak på våning tre har precis blivit dumpad av Peter och har gått in i en depression. Trots det är det fest varje natt till grannarnas förtret. Alva är influencer. Eller hon vill bli det. Hon kämpar för att bli det. Men hyran måste betalas och hon har en smutsig hemlighet som hjälper henne ekonomiskt, något hennes föräldrar aldrig, någonsin får veta.

Janne är revisor och kommunpolitiker. Räknar dagarna tills han blir någon att räkna med i politiken. Viktig. När han fastnar i hissen med Alva, influencern en våning upp, får han chans att briljera som den vuxne av de två. Lennart och Gittan är psykologer. Lennart är djupt olyckligt. Äktenskapet knakar i fogarna och han drömmer om ett annat liv. Kanske med den vackra och nyinflyttade kvinnan i grannskapet som han träffat av en slump på biblioteket?

Gregor är ordföranden i bostadsrättsföreningen. Någon de andra hyresgästerna ser upp till. Tror han åtminstone. För att dryga ut kassan tar han emot hemlighetsfulla leveranser och gömmer dem i husets källarvåning.
Isak sjunker djupare och djupare ner i sin depression. Sömntabletterna han hittat som exet Peter lämnat bakom sig hjälper honom att somna, men särskilt utvilad blir han inte. Och varför bankar grannen Alva på mitt i natten alldeles arg?